Blog Archive

Tuesday, January 24, 2012

Siri 2 : Misteri @drhasanali - @Khalid_Ibrahim - Dr Yunus - Istana


Selamat kembali ke permainan ini.

Di dalam http://sinismalaysia.blogspot.com/2012/01/siri-1-misteri-drhasanali-khalidibrahim.html, pada petunjuk yang terakhir (gambar 1), telah saya beri 2 petunjuk dalam bentuk questionnaire kenapa Dr Yunus menjadi pilihan pihak Istana dan seterusnya diperkenan untuk diangkat sebagai exco kerajaan negeri Selangor bagi menggantikan Dato’ Dr Hasan Ali.

Jawapannya terkandung di dalam perutusan sidang media yang diberikan sendiri oleh Dr Hasan Ali dan best illustrated oleh sebuah blog dengan capaian yang berikut , http://penembak-tepat.blogspot.com/2012/01/rombakan-exco-kenyataan-media-yb-dato.html.


Memetik ayat Dr Hasan Ali sebagai berkata :

Pertamanya saya ingin mengucap tahniah kepada YB Dr Yunus di atas perlantikan tersebut. Bagi saya beliau adalah calon yang terbaik di kalangan adun-adun Pas di Selangor. Sifatnya yang kurang bercakap tapi kuat bekerja ditambah dengan akhlak yang terpuji menjadikan beliau calon yang paling layak untuk mengisi kekosongan yang ada. Tetapi yang lebih penting dari itu, Dr Yunus adalah seorang pimpinan PAS yang komited dengan asas-asas perjuangan PAS yang sebenarnya dan tidak mudah diresapi oleh pengaruh golongan parasit di dalam parti.Syabas dan tahniah kepada Ke Bawah Duli Yang Maha Mulia Tuanku Sultan Selangor dan Dato Menteri Besar di atas pilihan yang tepat walaupun PAS Selangor diberitakan hanya menghantar satu nama untuk diberi pertimbangan.

Bukankah telah saya nyatakan secara bentuk soalan dalam Siri I yang lalu? Tahniah diucapkan kepada Panglima Perang Cyber yang berjaya merungkai 1 misteri dari berbagai soalan yang kami kemukakan dalam Siri I.

Oh ya! Dr Yunus bukan sekadar komited dalam perjuangan dan tidak mungkin terpengaruh dengan golongan parasit, bahkan beliau adalah salah seorang pendukung Dr Hasan Ali!

Mari kita kembali kepada misteri dua keping gambar di bawah.
 

Selamat mencuba dan bertemu kembali dalam siri ke 3 akan datang !
;)


No comments:

Post a Comment