Blog Archive

Friday, June 29, 2012

PAKATAN GILA!!
Siapa kata selama ini UMNO-BN sebuk bertelagah sesama sendiri demi kuasa, kedudukan dan wang?
Yang berkata demikian biasanya ‘merah mata’ kerana belum dapat apa yang mereka mahukan contohnya, Putrajaya.

Justeru, rakyat yang tidak bersalah diheret sama memaki hamun kepimpinan sedia ada dengan ‘game of hatred’ bertujuan tidak lain tidak bukan menimbulkan kebencian terhadap kepimpinan sedia ada. Menimbulkan persepsi mudah seperti ‘rasuah, nepotisme, kronisme’ sudah cukup membuatkan rakyat marah dan memaki kepimpinan sedia ada tanpa usul periksa.

Untungnya, si pelaku yang memulakan pelbagai tuduhan berjaya mengalih perhatian rakyat kepada pihak yang dituduh, walhal di dada sipenuduh sarat dengan pekung yang berjaya disembunyikan.

Sampai bila ‘pekung di dada’ mereka berjaya disembunyi?

Menghampiri PRU 13, negeri-negeri yang ditadbir oleh pakatan PKR+PAS+DAP mula menunjukkan ‘taring sebenar’ mereka.

Kerakusan bagi mengaut keuntungan menjadi pentadbir sebuah kerajaan negeri menjadi dambaan individu-individu penting dalam pakatan.

Dua negeri yang jelas berantakan demi ‘kuasa, kedudukan dan wang’ adalah SELANGOR dan KEDAH.

Rakyat kedua-dua negeri tersebut kini sedang menonton sikap sebenar pemimpin kedua-dua buah negeri tersebut.


Pertelingkahan antara Tan Sri Khalid Ibrahim dan Azmin Ali bukan menjadi rahsia kepada rakyat Selangor lagi. Begitu juga di Kedah bila Dato’ Seri Azizan Razak berantakan dengan Phahrolrazi Zawawi.


Disebalik itu, ada juga pepatah yang menyebut kuasa politik boleh menyebabkan seseorang jadi gila, ringkasnya, ‘gila kuasa’. Ini berlaku di Perak apabila bekas menteri besarnya, Dato’ Seri Ir. Nizar Jamaluddin dikhabarkan ‘meroyan’ mahukan kembali kuasa yang pernah digenggamnya. Pada satu ketika, Nizar turut dilaporkan pernah menyerbu masuk ke program UMNO semata-mata hendak tunjuk ‘gentleman’ dan mesra, tapi, satu perbuatan yang disifatkan oleh ramai pihak sebagai GILA! 
No comments:

Post a Comment